Social Pécs

Iratkozz fel a feedre, kattanás!

Twitter is van, csiripelj!

email:kulturszar@gmail.com

Címkék

Friss topikok

  • WOWBAGGER: @Aladár69: ...ha hallgattál volna...életedben nem jártál a fővárosban öcsipók.A bkv sofőrök nem ... (2010.01.09. 20:55) Kulturális buszok

Most komoly, tényleg?

Ötletek EKF-nek, még nem késő!

2010.04.08. 08:26

Ne csak reklamáljak, adok is az EKF-nek, nekünk, Pécsnek, ahogy tetszik. Volt nem is olyan régen egy pár slide, ahol összegezték a dolgokat. Marketing oldalról nem akarom elemezni, nem azért mert nem értek hozzá, hanem mert most nem tervekre van szükség, hanem tettekre.

Van Pécsen egy DDKKK, ahol komoly lézeres kutatások zajlanak, ha valaki este az 50-es busszal megy, vagy csak sétál, láthatja, a Hauni épületére lézerrel nyomják a műsort. Ezt ki lehetne használni, nem a Schönherz kollégium ötletét ellopva, snassz, ha Magasház, világítsuk vetítsünk rá lézert. Legyen korszerűbb, lézerrel, nagyban, rendes grafikát, nem csak "pixeles" ablakokat. 

Emeljük a tétet, mi lenne ha valami magasabb épületből, pl. TV-torony vagy ha ahhoz túl nagy lézer kellene, akkor 400 ágyas, vagy az Ifjúság úton lévő épületekről, esetleg a Városháza. Mindegy, valami magas épületről egy határozott lézersugár mutasson éppen az aktuális program helyszínére. Ez az Indiana Jonesból van, amikor megmutatja neki a célpontot, de ott nap volt, itt most lézer lenne, mondjuk este 7 óra, jazz koncert, akkor a lézer jól láthatóan világítsa meg a Művészetek Házát, ez azért a TV-toronyból lenne a legjobb, de a Közgáz tornya is megfelelő lenne a célra. De akár az ÁRKÁDról is lehetne felfele nyomni a lézert, feldobva kicsit a sötét éjszakát.

Ha ez veszélyes, mert egy repülő ember belenéz, akkor fordítsuk meg a dolgot, az adott helyszíneken legyen a lézer és mindig akkor világítson 90 fokban felfele, amikor éppen esemény van. Egye-fene lehet színes is, amit a PTE-s diákok kitaláltak. 

Drága? Jó akkor legyen csak GPS alapú helymeghatározás, egyre több embernek és eszköznek van GPS mobilja, helyzetalapú szolgáltatás keretében egyszerűen rakja rá a térképre a legközelebbi programokat, helyszíneket. Még mindig drága? Akkor legyen egy térkép a weben, amivel megnézhetem az aktuális helyszíneket és programokat, ezt már Google Maps alapon is meg lehetne tenni. 

Apropó, programok, ha már az a nyamvadt koncertközpont nincs kész, mi lenne ha "extrém" helyszíneken tartanánk koncerteket? Például az Árkád tetején a parkoló, nem hárfa koncertre gondolok, valami hangosabbra persze, este 8-9 után már zárva az Árkád, megoldható lenne. Vagy ott van a PTE Ifjúság úton lévő nagy focipályája és a felette lévő kert, ott még a város zaja se zavarna. Tudjátok a Szenes felett. Vagy mi lenne ha La Fanfare en Pétard módjára, elindulna a zenekar a városban és valahol kilukad? 

Van még ötletem, írom hamarosan.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturszar.blog.hu/api/trackback/id/tr221903204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása